Guldteamet

Bilden visar Marcus Becker med en guldig ring som ram

Marcus Becker, 29

Grundare och Utövare

Marcus är uppvuxen i Ängelholm men är nu bosatt i Stockholm. Driven, ödmjuk, innovativ och en vilja att alltid utvecklas är starka ord som beskriver honom. När han får en idé tar han sig den an och gör den till verklighet. Till vardags arbetar Marcus som säljare på Bang&Olufsen och har ett stort intresse för skateboard och flyboard. 2020 cyklade han ensam från Stockholm till Ängelholm för att samla in pengar till Barncancerfonden och där väcktes tanken om det som blev En Tia Till Barnen.

Maximilian Strand, 29

Utövare och Sponsoransvarig

Maximilian, också kallad Max, är en glad filur som är full av energi. Till vardags arbetar han som murare men hans stora intresse för träning och hälsa har lett till att han nyligen även startat sitt företag Stronger PB Fitness. Max har testat det mesta, bland annat har han deltagit i Gladiatorerna, Ninja Warrior och stakat sig igenom Vasaloppet. Han är också en före detta motorcrossförare på elitnivå och har tävlat i crossfit! Med andra ord så har han gjort massor när det kommer till fysiska utmaningar men aldrig något som har med rullstol, kajak eller längre cykling att göra.

Bilden visar Maximilian Strand med en guldig ring som ram
Bilden visar Richard Landén med en guldig ring som ram

Richard Landén, 32

Grundare och Projektsamordnare

Richard är tvåbarnspappan från Ängelholm som bollar familjeliv med företagande. Han blandar kreativitet med allvar och driver till vardags företaget AVAYO – Digital bokföring & Rådgivning AB där han arbetar som digital redovisningskonsult. I sann entreprenörsanda har han tidigare drivit flera företag, bland annat bowlinghallar och en webbyrå. Fokus just nu är den stundande flytten till Spanien där han och familjen ska utforska hur det är att verkligen arbeta helt platsoberoende.

Andréa Reüter, 30

Kommunikatör och Pressansvarig

Andréa, även kallad Dea, är driven och ödmjuk med ledorden ”Make Things Happen”. Hon har en gedigen erfarenhet av kommunikation, projektledning och eventkoordinering med flera stora milstolpar såsom  Sweden Rock Festival, Landskrona Pride och projektledare på Kulturförvaltning. Sedan början av 2020 driver Andréa bolaget By Arts AB som fokuserar på projektledning, marknadsföring och kommunikation.

Bilden visar Andréa Reuter med en guldig ring som ram

MILSTOLPAR 2021

Bilden visar en guldig ring

10% av målet är insamlat - 25 000 kronor!

14 april 2021
Bilden visar en guldig ring

Insamlingen offentliggörs och målet på 250 000 kronor sätts upp

20 mars 2021
Bilden visar en guldig ring

En Tia Till Barnen får en egen logotyp och profil

3 mars 2021
Bilden visar en guldig ring

Andréa, Dea, kommer in i Guldteamet för att hjälpa till som kommunikatör och social media manager

15 februari 2021
Bilden visar en guldig ring

En Tia Till Barnen Grundas

2 februari 2021
Bilden visar en guldig ring

Resan påbörjas i Stockholm

16 juni 2021
Bilden visar en guldig ring

Målgång i Helsingborg och avslutningsmiddag på restaurang Sillen & Makrillen.

20 juni 2021
Bilden visar en guldig ring

Projektet avslutas för 2021 och den totala summan för insamlingen har landat på 212 141 kronor! Insamlingen är dock fortfarande öppen och det går att swisha året om.

12 augusti 2021

2021

Den 2 februari grundas namnet En Tia Till Barnen och projektet växer lavinartat. Man inser snabbt att tiden inte räcker till samt att en hel del kunskaper saknas. Därför rekryterar man Andréa aka. Dea som är en vass kommunikatör och social media manager – därmed är nu gruppen komplett och redo!

Projektet fortlöper och mycket bakomliggande planering genomförs, allt från filminspelning till att prata med företag som vill bidra på olika sätt. Den 23 mars offentliggörs insamlingen En Tia Till Barnen och man går ut med att Marcus och Maximilian kommer att ta sig från Stockholm till Helsingborg via Jönköping och Göteborg med hjälp av cykel, rullstol och kajak. Man offentliggör även att målet är satt till 25 000 tior, alltså 250 000 kronor. Redan tre veckor senare har man samlat in 10% av målet.

Den 16 juni 2021 påbörjas resan med avgång från Sergels Torg i Stockholm. Resan avslutas sedan den 20 juni 2021 på restaurang Sillen & Makrillen i Helsingborg. Vid målgång är den totala summan 174 380 kronor. Efter att ha räknat ihop summan från traderaauktioner och försäljning från smycket, polkagrisar, webshop samt omsättningen från Sillen & Makrillen och de företag som skänkt vid målgång så landar totalsumman för En Tia Till barnen 2021 på 212 141 kronor!


MILSTOLPAR 2020

Bilden visar en guldig ring

Guldteamet väljer Insamlingsstiftelsen Ellas Hjältar till mottagare för insamlingen 2021.

26 oktober 2020
Bilden visar en guldig ring

Maximilan, Max, kommer in i Guldteamet för att hjälpa till med insamlingen men även utföra själva utmaningen med Marcus

5 oktober 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus och Richard har sitt första möte. Här grundas idéen på en insamling 2021 som är större på alla sätt och vis jämfört med den som precis genomförts

25 september 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus är i mål och insamlingen avslutas på 43 574 kronor!

15 juli 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus påbörjar sin cykling från Stockholm till Ängelholm

13 juli 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus publicerar det första inlägget om sin insamling till förmån för Barncancerfonden. Målet sätts till 5000 kronor.

2 juli 2020

2020

Den 2 juli 2020 publicerade Marcus ett inlägg på Facebook om att han skulle ta sin cykel och cykla från Stockholm till Ängelholm helt utan erfarenhet och förberedelser. Detta för att fördriva sin semester och för att samla in pengar till Barncancerfonden. Richard som är en bekant till Marcus ser detta och kommer med lite idéer och förslag hur man kan öka insamlingen ännu mer.

Målet sätts till 5000 kr men krossas redan efter 12 timmar! Därefter höjs målet successivt. Den 13 juli börjar Marcus cykla från Stockholm och den 15 juli går han i mål i Ängelholm. Totalt lyckades han samla in hela 43 574 kr till insamlingen.

Kort efter att Marcus genomfört sin resa så börjas det diskuteras om att göra något större nästa år. Sagt och gjort, efter lite återhämtning har Richard och Marcus sitt första möte om idén kring en ännu större insamling 2021. Redan den 5 oktober rekryteras Maximilian aka. Max till projektet. En projektgrupp bildas nu för att ta nästa steg i planeringen. Man börjar prata om vem som ska få ta emot pengarna från nästa insamling och inser ganska snabbt att projektgruppen är djupt imponerad av det arbete som Ellas Hjältar gör för barnen. Man valde därför att ta kontakt med grundaren Catja och meddela att hennes insamlingsstiftelse blivit utvald som mottagare för pengarna projektet samlar in.

Scroll to Top