Guldteamet 2022

Marcus Becker, 30

Grundare och Utövare

Marcus är uppvuxen i Ängelholm men är nu bosatt i Stockholm. Driven, ödmjuk, innovativ och en vilja att alltid utvecklas är starka ord som beskriver honom. När han får en idé tar han sig den an och gör den till verklighet. Till vardags arbetar Marcus som säljare på Bang&Olufsen och har ett stort intresse för skateboard och flyboard. 2020 cyklade han ensam från Stockholm till Ängelholm för att samla in pengar till Barncancerfonden och där väcktes tanken om det som blev En Tia Till Barnen.

Richard Landén, 33

Grundare och Projektsamordnare

Richard är tvåbarnspappan från Ängelholm som bollar familjeliv med företagande. Han blandar kreativitet med allvar och driver till vardags företaget AVAYO – Digital bokföring & Rådgivning AB där han arbetar som digital redovisningskonsult. I sann entreprenörsanda har han tidigare drivit flera företag, bland annat bowlinghallar och en webbyrå. Fokus just nu är att utforska Spanien efter att hela familjen flyttade söderut förra året för att prova på hur det verkligen är att arbeta helt platsoberoende.

Pontus Becker, 27

Utövare

Pontus är en glad, positiv, energisk och ödmjuk kille som alltid strävar mot att bli lite bättre för varje dag. Uppvuxen i Ängelholm men sedan utflyttad till Malmö, där han numera bor och jobbar som Brandman. Intressen är hans familj och träning, numera tar träningen golf och padel upp mycket av hans fritid. Fysiska utmaningar är något som Pontus verkligen trivs och drivs av. Toughest/Tough Viking är några av utmaningar som han har tagits sig an, där många fler andra utmaningar är kommande. Men någon cykling med etc. från Stockholm till Ängelholm är inget som har utförts tidigare.

Sophie Hedberg, 34

Ansvarig för sociala medier

Sophie är från Ängelholm. Syster till Linnea, Kusin till Marcus och Pontus!
Bor just nu i Australien. Har spenderat de senaste 5 åren att hitta balans i livet och skapa en livsstil som är hållbar. Ett av målen sedan några år bakåt är att skapa ett liv som hon inte vill ta semester ifrån. Leva ett fullt integrerat liv. Med en utbildning inom Digital och Strategisk Kommunikation kan hon vara med och stötta personer och initiativ som resonerar med henne. Hon jobbar inte med detta idag utan det är nu en kompetens som hon tycker om att använda via ideellt engagemang såsom En Tia Till Barnen. Utöver detta är hon även en certifierad Yogalärare och håller just nu på att vidareutbilda sig inom detta område för att hjälpa andra att må bättre!

Linnea Hedberg, 31

Arrangör och Eventkoordinator

Linnea beskrivs ofta som en liten tjej med mycket energi. Obotligt nyfiken och äventyrslysten. Med bakgrund som dansare och skådespelerska har hon lyckats bo på många olika ställen i världen. Hon gillar att ha många bollar i luften och hittar ständigt nya vägar att utvecklas. Just nu vidareutbildar hon sig till SER-terapeut. Mest tid tillbringas i Ängelholm på Socialpsykiatrin där hon jobbar då hennes hjärta slår lite extra för människor och relationer.

Frida, 34

Chaufför

Frida är uppvuxen och har bott hela sitt liv i krokarna runt Katrineholm. Tog sjuksköterskeexamen för 11 år sedan, har jobbat på vårdavdelning men även på vårdcentraler. Startade eget företag, Lugnets Allfix för fyra år sedan, och har sedan tre år satsat fullt ut på sitt företag. Utöver detta är hon sportintresserad och gillar cykling samt geocaching.

Joline Wren, 18

Social media manager

Joline fyller 18 år till hösten. Hon är en glad, sprallig, ambitiös och energifylld tjej som älskar hästar. Gillar utmaningar och är inte rädd för att ta i. Mår som bäst när hon får arbeta fysiskt och mentalt i högt tempo hela dagen. Hon fick nys om ”en tia för barnen” genom bekanta på sociala medier. Det som motiverade henne att söka uppdraget var att ge sig själv en ny och spännande utmaning med plats för lärdomar, att träffa nya härliga människor samt att hitta ett sätt kunna hjälpa andra barn i den mån jag kan. Hon ser enormt mycket fram emot denna resa!

MILSTOLPAR 2021

Bilden visar en guldig ring

10% av målet är insamlat - 25 000 kronor!

14 april 2021
Bilden visar en guldig ring

Insamlingen offentliggörs och målet på 250 000 kronor sätts upp

20 mars 2021
Bilden visar en guldig ring

En Tia Till Barnen får en egen logotyp och profil

3 mars 2021
Bilden visar en guldig ring

Andréa, Dea, kommer in i Guldteamet för att hjälpa till som kommunikatör och social media manager

15 februari 2021
Bilden visar en guldig ring

En Tia Till Barnen Grundas

2 februari 2021
Bilden visar en guldig ring

Resan påbörjas i Stockholm

16 juni 2021
Bilden visar en guldig ring

Målgång i Helsingborg och avslutningsmiddag på restaurang Sillen & Makrillen.

20 juni 2021
Bilden visar en guldig ring

Projektet avslutas för 2021 och den totala summan för insamlingen har landat på 212 141 kronor! Insamlingen är dock fortfarande öppen och det går att swisha året om.

12 augusti 2021

2021

Den 2 februari grundas namnet En Tia Till Barnen och projektet växer lavinartat. Man inser snabbt att tiden inte räcker till samt att en hel del kunskaper saknas. Därför rekryterar man Andréa aka. Dea som är en vass kommunikatör och social media manager – därmed är nu gruppen komplett och redo!

Projektet fortlöper och mycket bakomliggande planering genomförs, allt från filminspelning till att prata med företag som vill bidra på olika sätt. Den 23 mars offentliggörs insamlingen En Tia Till Barnen och man går ut med att Marcus och Maximilian kommer att ta sig från Stockholm till Helsingborg via Jönköping och Göteborg med hjälp av cykel, rullstol och kajak. Man offentliggör även att målet är satt till 25 000 tior, alltså 250 000 kronor. Redan tre veckor senare har man samlat in 10% av målet.

Den 16 juni 2021 påbörjas resan med avgång från Sergels Torg i Stockholm. Resan avslutas sedan den 20 juni 2021 på restaurang Sillen & Makrillen i Helsingborg. Vid målgång är den totala summan 174 380 kronor. Efter att ha räknat ihop summan från traderaauktioner och försäljning från smycket, polkagrisar, webshop samt omsättningen från Sillen & Makrillen och de företag som skänkt vid målgång så landar totalsumman för En Tia Till barnen 2021 på 212 141 kronor!


MILSTOLPAR 2020

Bilden visar en guldig ring

Guldteamet väljer Insamlingsstiftelsen Ellas Hjältar till mottagare för insamlingen 2021.

26 oktober 2020
Bilden visar en guldig ring

Maximilan, Max, kommer in i Guldteamet för att hjälpa till med insamlingen men även utföra själva utmaningen med Marcus

5 oktober 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus och Richard har sitt första möte. Här grundas idéen på en insamling 2021 som är större på alla sätt och vis jämfört med den som precis genomförts

25 september 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus är i mål och insamlingen avslutas på 43 574 kronor!

15 juli 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus påbörjar sin cykling från Stockholm till Ängelholm

13 juli 2020
Bilden visar en guldig ring

Marcus publicerar det första inlägget om sin insamling till förmån för Barncancerfonden. Målet sätts till 5000 kronor.

2 juli 2020

2020

Den 2 juli 2020 publicerade Marcus ett inlägg på Facebook om att han skulle ta sin cykel och cykla från Stockholm till Ängelholm helt utan erfarenhet och förberedelser. Detta för att fördriva sin semester och för att samla in pengar till Barncancerfonden. Richard som är en bekant till Marcus ser detta och kommer med lite idéer och förslag hur man kan öka insamlingen ännu mer.

Målet sätts till 5000 kr men krossas redan efter 12 timmar! Därefter höjs målet successivt. Den 13 juli börjar Marcus cykla från Stockholm och den 15 juli går han i mål i Ängelholm. Totalt lyckades han samla in hela 43 574 kr till insamlingen.

Kort efter att Marcus genomfört sin resa så börjas det diskuteras om att göra något större nästa år. Sagt och gjort, efter lite återhämtning har Richard och Marcus sitt första möte om idén kring en ännu större insamling 2021. Redan den 5 oktober rekryteras Maximilian aka. Max till projektet. En projektgrupp bildas nu för att ta nästa steg i planeringen. Man börjar prata om vem som ska få ta emot pengarna från nästa insamling och inser ganska snabbt att projektgruppen är djupt imponerad av det arbete som Ellas Hjältar gör för barnen. Man valde därför att ta kontakt med grundaren Catja och meddela att hennes insamlingsstiftelse blivit utvald som mottagare för pengarna projektet samlar in.

Scroll to Top